Välj en sida

LED spotlights är en mycket vanlig belysningslösning och kan användas i flera olika miljöer som hem, hotell, restauranger, kontor, museer, butiker och mycket mer. Med LED spotlights kan du skapa ett spännande samspel mellan ljus och skugga för att få en dynamisk stämning. Dessutom är de ett energisnålt alternativ för halogenspotlights. Oavsett om du dimrar eller ej så är LED att föredra. Vi berättar mer om LED spotlights och varför du bör välja LED.

Vad betyder LED?

LED står på engelska för Light Emitting Diode. På svenska används istället namnet lysdiod även om begreppet LED är vanligt förekommande även på svenska. En lysdiod är en elektrisk komponent som skickar ut ljus då en elektrisk ström flyter genom lampan. En vanlig glödlampa skickar självklart också ut ljus men en LED eller lysdiod gör det under andra principer som bland annat gör den mycket mer effektiv än en vanlig glödlampa. Det finns mängder med olika modeller, se gärna vidare på https://www.lampornu.se/led-lampor/led-spotlampor.

Fördelar

LED spotlights avger starkare ljus men använder 80% mindre energi än vanliga lampor. En stor fördel med LED-lampor är således att de är ett väldigt energieffektivt alternativ jämfört med till exempel vanliga glödlampor. Detta gör det till ett alternativ som är bra både för miljön och dina energikostnader. Eftersom LED-spotlights ofta är riktningsbara kan du även välja mer exakt vart du vill rikta ditt ljus. De dimbara modellerna kan du använda för att skapa den rätta stämningen som du vill ha i rummet.

Olika modeller

LED-spotlights kommer i flera olika modeller och utföranden. Det finns både modeller med en enda lampa och andra modeller med plats för flera lampor. LED-spotlights kan till exempel byggas in i ditt tak och i bjälkar, men kan även fästas utanpå taket. Det finns både roterbara och dimbara modeller. Populära färger på LED-spotlights är vit, svart och silver och en vanlig färgtemperatur på LED-spotlights är mellan 2000 och 3000 K.