Välj en sida

Om du har tänkt dig att bygga en altan eller liknade hemma, då är det rätt smart att välja trall. Det går nämligen att använda trall till en hel del! Det är ett slags virke, som passar bra att ha till golv. Det finns idag flera typer av trall som till exempel trall i mjukt trä och tryckimpregnerad trall. Den mjuka trallen är den som mest används för att bygga altan med. Denna trall kan du även använda om du har tänkt dig att bygga en trappa.

Att jobba med trall är enkelt och den används oftast tillsammans med en konstruktion som är tillverkad av tryckimpregnerat trä. Sedan kan du även använda trall för att bygga saker som:

  • Bänkar
  • Blomlådor
  • Terrasser
  • Trappor

Tänk bara på att välja rätt sorts trall för det du ska bygga med det.

Olika typer av trall

Trall finns som sagt i flera varianter och typer. Trall finns i hårt trä samt att det finns i mjukt trä. Det allra mjukaste träslaget det är teak. Dock är detta trämaterial ändå starkt och hållbart samt att det även är naturligt impregnerat. Teak behöver alltså inte oljas in, men den får en annan färg efter ett tag om man inte gör det.

Sedan finns det även andra mjuka träslag för trall. Det är bland annat furu, gran, ceder samt sibirisk lärk. Hårt träslag inom trall, det är ek, som håller i många år.

Köp bra trall

Om det är så att du är ute efter att köpa bra trall, så är det som sagt bra att först bestämma dig vad det är för trall du behöver samt om den ska vara i ett visst träslag. Trall finns idag på många olika byggvaruhus, som till exempel Jemfix. Hos dem kan du även hitta annat bra du behöver ha för det du ska bygga där hemma.