Välj en sida

Vi på badrumsrenoveringlinköping.se brukar säga att en  badrumsrenovering kan ha många fördelar för fastighetsvärdet. Dels ger det en fräschare känsla i hemmet, vilket ökar attraktiviteten för potentiella köpare eller hyresgäster. Dessutom kan en renovering göra badrummet mer användarvänligt och funktionsdugligt, vilket är viktigt för många människor.

Undvik dyra, onödiga skador

Ett föråldrat badrum kan också innebära en mängd olika problem, såsom läckage, dålig ventilation och mögel. Genom att renovera badrummet kan dessa problem lösas och fastigheten kan bli mer långsiktigt hållbar. Detta kan också öka fastighetsvärdet, eftersom det visar att ägaren har skött om fastigheten och att den är väl underhållen.

Energieffektivare än de äldre badrummet

En annan fördel med en badrumsrenovering är att det kan ge möjlighet att uppdatera badrummets utrustning och bekvämligheter. 

Detta kan innebära att man byter ut gamla kranar och armaturer mot nya, energieffektiva modeller, eller att man installerar nya badrumsmöbler som ger bättre förvaring och ökar bekvämligheten i badrummet. Detta kan göra badrummet mer attraktivt för potentiella köpare eller hyresgäster, vilket kan öka fastighetsvärdet.

En badrumsrenovering kan också ge möjlighet att göra mer omfattande ändringar i badrummet, såsom att ändra på dess layout eller storlek. Detta kan göra badrummet mer användarvänligt och funktionellt, och kan öka fastighetsvärdet genom att skapa ett mer attraktivt och bekvämt rum.

Sammantaget kan en badrumsrenovering ha många fördelar för fastighetsvärdet. Genom att ge badrummet en fräschare känsla, lösa eventuella problem och uppdatera utrustningen kan det bli mer attraktivt för potentiella köpare och hyresgäster, och öka fastighetsvärdet.

Hur mycket kan man förvänta sig att värdet ökar?

Vi brukar räkna med ungefär 25% med än din investering. Men det är svårt att säga exakt hur mycket fastighetsvärdet kan öka genom en badrumsrenovering eftersom det kan variera beroende på många olika faktorer. Dessa faktorer kan inkludera hur gammalt och föråldrat badrummet var innan renoveringen, om det fanns några speciella problem som behövde lösas, vilka förändringar som gjordes under renoveringen och områdets marknadsvärde.

I allmänhet kan en badrumsrenovering dock öka fastighetsvärdet genom att ge badrummet en fräschare känsla och göra det mer attraktivt för potentiella köpare eller hyresgäster. Det kan också öka fastighetsvärdet genom att lösa eventuella problem och göra badrummet mer användarvänligt och funktionsdugligt.

Om du är intresserad av att veta hur mycket din specifika badrumsrenovering kan öka fastighetsvärdet, rekommenderar vi att du rådgör med en professionell mäklare eller fastighetsvärderare i ditt område. De kan ge dig en mer exakt bedömning av hur din renovering kan påverka fastighetsvärdet.