Välj en sida

Att laga mat, det brukar bli bra mycket roligare med rätt sorts utrustning. När det gäller kastruller, så finns ju dessa i en mängd olika modeller, storlekar och material samt även i olika prisklasser. Du kan hitta bra erbjudanden från kitchenlivingdining, som har en hel del inom grytor och kastruller, men även annat.

För att välja rätt sorts kastruller så måste du allra först utgå från vad du har för spis. För har du en induktionshäll, så kan det vara så att den kräver vissa material för att det ska fungera. Då ska du ha kastruller som är magnetiska.

Olika material på kastruller

Kastruller kan komma i lite olika material. Ett vanligt material är rostfritt stål. Dessa kastruller tål höga temperaturer samt att de kan diskas i maskin. De fungerar bra för alla sorters spisar. Du kan använda dig av redskap i metall, plast eller trä i dessa. Det eftersom de inte har en beläggning som kan skadas.

Du har även kastruller i aluminium, som värms upp snabbt. Dessa passar bra för induktionshällar om de har en magnetisk botten.

Sedan finns det även kastruller i teflon samt att du även kan hitta kastruller i gjutjärn.

Smart satsa på ett kastrullset

Oftast är det ju ett måste med flera olika kastruller för att kunna laga olika saker samtidigt på olika plattor. Du bör satsa på att ha kastruller i olika storlekar, eftersom spisens plattor är olika stora samt att ibland behövs en mindre kastrull, ibland en större. Du bör satsa på ett set med kastruller med en liten kastrull som rymmer mellan 1–2 liter, en mellanstor som rymmer 3–4 liter samt en stor kastrull som rymmer 5–6 liter.

Du kan även kika på om det finns detaljer på kastrullen du vill ha. En del kommer med glaslock, så att du har bra koll på maten då den lagas. Andra har handtag i plast, som inte blir varma samt det finns kastruller med hällpip, perfekt för såser.