Välj en sida

Älskar du att baka? Då är brödformar ett oumbärligt verktyg i köket. Brödformar hjälper till att ge brödet den perfekta formen och konsistensen samtidigt som de underlättar hanteringen och bakprocessen. På Kitchen Living Dining hittar du ett brett utbud av brödformar och andra baktillbehör för att ta din brödbakning till nästa nivå. Utöver en brödform eller två, passa även på att köpa på dig annat för din bakning som brödkavel, degskrapa och bakdukar.

Olika typer av brödformar

Idag finns det en mängd varianter av brödformar att välja på och de kommer även i en mängd olika material. Det finns de formar som är rektangulära, som är den klassiska formen för att baka vanligt vitt bröd, fullkornsbröd eller fransk baguette. De ger brödet en jämn form och är lämpliga för de flesta brödrecept.

Det finns även runda formar, som passar bra för dig som vill baka surdegsbröd eller brioche Dessa formar ger brödet en vacker rund form och är idealiska för bröd som inte behöver skivas.

Om du älskar att baka baguetter och franskt bröd finns det speciella baguetteformar som ger bröden den karakteristiska långsträckta formen och den krispiga skorpan.

Ett populärt val är även gjutjärnsformen, som gör brödet extra krispigt.

Vilket material för brödformen?

Idag finns det lite olika material att välja på när det gäller brödformar. Det finns de som är i metall, med eller utan non stickmaterial. Sedan finns det även smarta silikonformar. Dessa är flexibla och lätt att hantera. De är perfekta för bakning av bröd med klibbig deg eftersom brödet enkelt kan tas ut från formen utan att fastna.

Stengodsformar ger brödet en jämn gräddning och en knaprig skorpa. De absorberar fukt vilket ger brödet en mjuk inre konsistens.

Oavsett vilken typ av bröd du föredrar att baka, finns det en brödform som passar dina behov. Hos Kitchen Living Dining hittar du ett brett utbud av brödformar och andra bakredskap för att skapa de mest läckra och vackra bröden i ditt eget kök.